darmperikelen-deel 4

Ik vind het een goede afleiding om alles van mij af te schrijven. Tevens kreeg ik ook het advies om iets dergelijks te doen vanuit het ziekenhuis. En je kan het later nog eens terug lezen.
Jullie kunnen in ieder geval meelezen.
Ook al ben ik niet altijd in de gelegenheid te reageren. Maar een belletje of een appje, of een bezoekje is ook prima natuurlijk.

Dit is deel 4 een nieuw jaar en klik hier voor deel 3

04-02:

Goedemorgen Vandaag wereld kankerdag en Esther kwam onderstaande tekst tegen.

Mooi en een waarheid als een koe.  Het is ook de geboortedag van mijn vriend Harry. Hij verloor de strijd tegen huidkanker er werd maar 53. Vier het leven.

Fijne zaterdag!!! 🥰

03-02:

Goedemorgen was even fijn op het werk gisteren om even fysiek aanwezig te zijn en even bij te praten. Ook heb ik gisteren on-line koffie gedronken (zelf voor de koffie zorgen😄) met een aantal leden van de stoma vereniging. Dat zijn meerdere sessies per jaar en kun je vrijwillig aan deelnemen via skype. Heel interessant om ook eens verhalen van anderen te horen. En wat tips en weetjes meegekregen. Ook nog eens waar ik wat mee kan. Bijvoorbeeld om tijdens een bloedafname ook je vitamine B te laten testen. Een kruisje meer of minder op het formulier maakt niet uit. Vitamine B is voor je energiehuishouding. En in de tussentijd had Esther een puzzeltje van 500 stukjes klaar. Vandaag weer 2 uurtjes werken en vanmiddag wandelen met Laura. En Esther gaat weer op de fiets naar werk.

Fijne vrijdag 😍!!

02-02:

Goedenmiddag wat een mooie verrassende uitslag in het ziekenhuis gisteren.  Op naar een nieuwe fase in het herstel. Om de nieuwe fase te vieren zijn we lekker uit eten geweest in Boskoop bij busk , een aanrader. Vanmorgen is de buurtzorg nog even geweest voor wat tips en trucs om de wond te verzorgen. En die hadden het voorstel om zondag (fotomoment😃) en volgende week woensdag komen voor een laatste controle en afsluiten. Goed voorstel en dat voelt heel fijn bij mij/ons. Nu even fysiek naar werk met mijn particuliere chaufeuse Esther!!!!

Fijne donderdag 😍!!

01-02:

Goedenmiddag Vanmorgen geen buurtzorg want een ziekenhuisbezoek staat op de op de planning vandaag. Rob kwam lunchen en heeft mij weggebracht naar Leiderdorp. Hoeft Esther niet heen en weer te rijden want ze werkt vandaag omdat ik morgen even naar mijn werk wil. Maar dat is morgen.

Ik heb goed nieuws maar ook wel weer vreemd, na 8 weken mag de buurtzorg per direct stoppen. Het is dicht en zelf onderhouden met sudocreme en/of olie. We gaan het nog wel even goed afsluiten met de dames. Ik mag zelfs op geleide van pijn fietsen. Maar dat wil ik zelf nog niet. Eerst de wond maar goed helen.

Fijne woensdag 😍!!

31-01:
Goedemorgen, Nou het was een kort griepje hoor, Esther is weer naar werk. Gisteren heb ik weer flink gewandeld ruim 10.000 stappen dat gaat lekker dus. Een ommetje naar de groenteboer en ‘s avonds naar Rob even een bakkie thee. Daarna samen via het dorp naar huis. Rob was nog niet veel buiten geweest. Dus liep even mee. Vandaag weer gewerkt 2 uurtjes en vanmiddag naar mijn nicht (en neef😄) op de thee geweest was erg gezellig.  Ik was via een ommetje er naartoe gelopen (3km) En toen nog even 5 trappen op. Nee dat was een beetje overmoedig. Terug maar met de lift. Maar met de stappen zit het wel goed. Toen naar de kapper (Esther) voor de buurtzorg kwam. Past allemaal prima.

Wondjes gaan goed, ook de dames van de buurtzorg kijken net als wij uit naar morgen. Wat ze bij de coloncare in het ziekenhuis gaan zeggen.

Fijne dinsdag 😍!!

30-01:
Gisteren naar Limburg geweest. 2,5 uur heen en 2,5uur terug in de auto en zowel heen als terug zonder stop. En vandaag geen reactie. Blij mee. Vervelend is wel dat Esther nu ziek is, klein griepje denk ik. Nu ga ik vandaag maar even mantelzorgen.

Ook ga ik vandaag naar 1x daags 2x paracetamol. En geen inlegger meer. De dames van de buurtzorg zijn zelfs bezorgd om Esther,  zo lief. Maar dat gaat een stuk beter met haar.

Fijne maandag😍!!

29-01:
Gisteren heerlijk gewandeld met halverwege warme chocolademelk zonder slagroom. Dat vond die vrouw een beetje vreemd. Nee ik hou niet zo een hap lucht😄 De preitaart en de bitterkoekjes pudding waren weer heerlijk. De buurtzorg is wel nieuwsgierig naar de smaak en wil graag het recept hebben. Ook heeft ze weer foto’s gemaakt. Het is alweer zondag. Wat een verschil met vorige week weer zeg. Het kan zo maar 1 van de laatste keren zijn. De genezing gaat echt nu heel snel. Woensdag weer voor controle naar het ziekenhuis.

Maar omdat ik altijd zo vreselijk moet lachen met de “making off….” heb ik een foto van mijn kant gemaakt. 2 vrouwen die naar je kont kijken. En ik mag hem ook nog plaatsen.

Zo op naar Limburg. Een test vandaag 5 uur in de auto.

Fijne zondag 😍!!

28-01:
Gisteren mocht ik koken en heb ik shoarma schotel gehaald. Ik had kalfsvlees. Nou die doet het goed qua productie. Als het zakje knapt is het shoarma hier,shoarma daar,shoarma overal😄Zo na het ontbijt maar even wisselen.

De wondjes gaan goed. Vanmiddag komen vrienden naar ons om een wandelingetje te maken. En blijven eten. Vegetarische preitaart staat op het menu EN de enige echte niet te overtreffen bitterkoekjes pudding. (Even voor de duidelijkheid Esther kookt vandaag)

Fijne zaterdag 😍!!

27-01:
Vandaag de geboortedag van mijn schoonmoeder en de sterfdag van vriend Harry. Vier het leven is dan ons motto😍 Buurtzorg heeft even contact gezocht met het ziekenhuis. In het 3e gaatje gaat de kerlix er moeizaam in. “We” denken dat er een soort versmalling in het laatste gaatje zit waardoor de kerlix er niet goed genoeg in kan. Maar antwoord uit ziekenhuis; geen zorgen gewoon zo doorgaan. Dat gaan we dan ook doen. Ik ga een stukje wandelen.

Fijne vrijdag😍!!

26-01:

Goedemorgen. Gisteren voor de 2e keer deze week kwam de buurtzorg om half 6. Dit is best fijn als 1e, dan zit je toch onbewust niet zo op je horloge te kijken. En heb je lange avond voor je. Vanmorgen wordt er ook een cadeautje bezorgd.😍 Esther vond dat ik dat wel verdiend had. Leuke spoiler…..

Wat een verwennerij (alles voor een glimlach)

De buurtzorg zorg was er weer om half 6. Het 1e wondje wordt nu ook minder ovaal. Kleiner en oppervlakkiger. Ze had de geweldige uitspraak; “Het lijkt een beetje op een kopje van een uitgetrapte sigarettenpeuk” Maar dat is positief hoor!! 😄😄😄👍👍👍 HEERLIJK daar hou ik van.

Fijne donderdag!! 😘

25-01:

Goedemorgen. Gisteren naar de fysio geweest na de itake naar de oefenzaal.  De bedoeling was een circuitje op te zetten. Maar na een paar oefeningen, oa squad en lunch, begonnen de wondjes te irriteren.  Dus gelijk gestopt en de conclusie getrokken dat dit nog te vroeg is. Afgesproken dat ik na mijn bezoek in het ziekenhuis  , 1 februari,  weer contact opneem met de fysio en terug te koppelen hoe het ziekenhuis erin staat. Het idee van de fysio was om terug te komen als de wondjes dicht zijn.  En zo sta ik en dd buurtzorg er ook in. Vanmorgen de buurtzorg geweest en de wondjes genezen gewoon lekker goed door. Vandaag even werken en theevisite. En kregen we een bossie rozen en een puzzel nou ja wat lief….

Toch vandaag een tussentijds stomazak legen moment. Mijn favoriete groente , doperwten,  gaan even op de “verdachtenlijst“😀 Kan ook zijn dat het koolstoffilter niet goed werkt.
Vandaag ook terug naar 2x  2x paracetamol per dag.

O ja puzzel 7 is ook af

 

Fijne woensdag!! 😘

24-01:

Goedemiddag. Het 2e wondje leek al weer oppervlakkiger dan afgelopen zondag ochtend. Nu wandel ik eigenlijk 1,5 a 2 uur per dag en bewegen bevorderd het herstel ook. Ik ga het wandelen bijna nog leuk vinden 🙂 Maar we blijven toch nog even bij 2x per dag buurtzorg.  Het komt er nog steeds goed doorbloed en een beetje gelig uit. De zorg in de avond gaat verplaatst worden naar half 6  –  6uur. Men gaat het nu op leeftijd doen en de jongste als eerste 🙂 Nee hoor geintje. Voor ons prettiger dan kunnen we gaan en staan waar we willen in de avond. Niet dat we nu helemaal los gaan, maar toch wel fijn dat de buurtzorg lekker flexibel is en meedenkt.  Gisteravond ook nog even naar Spinningwoubrugge geweest. Even ons gezicht laten zien. Dit seizoen kom ik niet meer in actie. Maar het ging wel even kriebelen. Ook iedereen was blij mij/ons even te zien. Dat was wederzijds. Vanmiddag voor het eerst naar de fysio. Geen gewone fysio maar oncologisch. Dus gericht op het herstel bij (ex) kankerpatiënten.

Fijne dinsdag!! 😘

22-01:

Goedemorgen. De buurtzorg kwam lekker op tijd vanmorgen. Soms zit het mee soms zit het tegen. Voor ons geen probleem de dames bellen van te voren zodat ik mij kan voorbereiden op oa de wondjes spoelen. Het is zondag dus dat doet Esther vandaag. Het 2e wondje is inmiddels zo oppervlakkig dat er geen kerlix meer in past. Het 3e wondje is ook niet meer zo diep en komt er schoon uit voor het spoelen dat we een dagje uitproberen om dit wondje niet meer met de catheter na te spoelen. Het was ook weer fotodag. En ik werd er zelfs al zonder bril blij van. 😀 De dames maken vanaf het begin elke zondag foto’s en als je ziet hoe het was en nu is W O U W.
Vandaag stoma zakjes “dicht gemaakt” Deze zijn nu nog voorzien van klittenband zodat ik ze kan legen overdag. Maar nu ik 2x wissel per dag is dat niet meer nodig. Ook hoef ik geen gat meer te knippen want de darmuitgang is mooi rond. Ik hou tijd over!!! Er zijn ook stomazakjes zonder klittenband, daar zal ik op termijn naar toe gaan.

Verder iets met voetbal vanmiddag in Rotterdam kijken op TV en daarna naar vrienden in Zoetermeer bijkletsen en we blijven ook eten. Op tijd weer naar huis voor de buurtzorg maar dat is niet erg. Voor het goede doel🥰

En o ja gisteren zuurkool gegeten en geen heliumballon op mijn buik😄 2x wisselen per dag prima dus.

Fijne zondag!! 😘

21-01:

Goedemorgen. Gisteren na de buiigheid een rondje meer gelopen.

Eigenlijk ging dat best goed. Ik ga het nog leuk vinden😃 De wondjes lijken per dag kleiner en ondieper te worden. Maar ik val in herhaling. 2x daags verzorging is denk ik nog wel nodig. ‘s morgens komt de kerlex er “viezer” uit dan ‘s avonds. Als dat de hele dag erin zou zitten zou het herstel beïnvloeden denk ik. Buurtzorg is net geweest en in het middelste wondje past geen kerlix (gaas) meer. Het gaat soms wel heel snel.

Vandaag geen plannen. Stukje wandelen denk ik 👍

Fijne zaterdag!! 😘

20-01:

Goedemorgen. Ook het middelste wondje wordt nu oppervlakkig. Dat gaat goed. Ook sinds woensdag 2x paracetamol minder. En nu ik wat voorzichtiger de stoma vervang lijkt de irritatie Ook wat minder. Tevens gaf de buurtzorg ook nog wat tips om de plaat per dag vanuit een andere zijde te vervangen. En als laatste, dan hou ik op met al die positivitijd, 😄 is dat mijn nieuwe leaseauto besteld is. Een Toyota Yaris Cross hybride “active” ash Grey. Levering 16 juni 2023

Fijne vrijdag!! 😘

19-01:

Goedemorgen, Gisteren buurtzorg 2x geweest gaat weer de goed kant op. Minder gelig en de wonden zien er rustig en doorbloed uit. Gisteren had ik wel een wat slechtere dag. Niet gewerkt , baalde een beetje want ik heb huid irritatie bij mij stoma uitgang. Maar contact met het ziekenhuis gehad en (b)lijkt dat ik de stomaplaat niet juist wissel. Tips gehad en kijken hoe dat gaat. En dat ging gisterenavond al beter. Ben benieuwd. Vandaag pakken we het werk weer op. In iedergeval redelijk geslapen 😂

Fijne donderdag!! 😘

18-01:

Goedemorgen, Gisteren buurtzorg geweest, helaas was het gaas wat in de wondjes zit weer behoorlijk geel. En het stonk naar rotte eieren. Dat is niet wat we willen. Dus we gaan weer terug naar 2x per dag wondverzorging. Het is alleen maar fijn dat ze zo snel schakelen en gelijk weer overgaan naar 2x per dag. Het is wat het is maar het is altijd wat 😃

Vanmiddag komt mijn nicht weer even op de thee, verder geen bijzonderheden vandaag

Fijne woensdag 😍!!

17-01:

Goedemorgen, Gisteren een drukke dag. Het werken een beetje opgepakt 1 a 2 uurtjes. Vooralsnog alleen nog thuiswerken.  Telefonisch overleg met de bedrijfsarts, bezoek van mijn leidinggevende, die nam gebak mee. Altijd lekker en 2x naar dorp gelopen. Mijn vader zei altijd; wie zijn hoofd niet gebruikt moet zijn benen gebruiken. En ja als je zonder portemonnee nasr de groenteboer loopt is dat een oude wijsheid. ‘s middags verder met inmiddels puzzel nr. 6. Daarna weer naar ‘t dorp gelopen, voor een “rebranding” van buro Toob. Terug in de stromende regen naar huis. Zo betrouwbaar die weersverwachting tegenwoordig (not) Daarna met de auto naar Jasper. Heerlijk diverse pizza puntjes gegeten Toen we om 20.15u thuis waren was ik het toch wel zat. Gek hè 😂 Gelijk onder de douche en alle verdere dagelijkse dingen. En lekker naar bed en toen vertelde de buurtzorg dat iio.ziekenhuis de zorg naar 1x per dag kan. Daar krijg je weer energie van. Dus overdag meer vrijheid en er is voorzichtig uitgesproken door de buurtzorg dat de verwachting is dat ze nog 2-4 weken aanwezig zijn. Dat zou fantastisch zijn.. 😃 Niets ten nadele van de dames van de buurtzorg want die zijn echt fantastisch!!

Fijne dinsdag 😍!!

16-01:

Wat een regen8ig weekend, toch nog redelijk wat gewandeld. Gisteren was het ook weer het wekelijkse foto moment van de wondjes in mijn bil. Niet dat de hele regionale pers dan op de stoep staat. Nee dat blijft lekker binnen kamers. 😄 Maar wat een verschil met vorige week. Gaat de goede kant op dus. 1 februari weer voor controle naar ziekenhuis maar als het zich zo doorzet kunnen we misschien naar één zorgmoment per dag. Uiteraard in overleg met het ziekenhuis. Wordt vervolgd. Vandaag is ook “onze” Jasper jarig. Vanavond uitgenodigd om te komen eten. Gezellig. Ook komt mijn leidinggevende op de koffie en heb een telefonisch contact met de bedrijfsarts. En ik ga het werk een beetje oppakken. Voor mij een drukke maandag dus.

Fijne maandag 😍!!

14-01:

Gisteren was het zowaar een wat langere periode droog. Dus aan de wandel. En over de hele dag ruin 10000 stappen. Waar je blij van kan worden.

Zo naar Hilversum op verjaardagsbezoek

Fijne zaterdag 😍!!

13-01:

Gisteren voor het eerst 2x de stoma vervangen op één dag. En ik moet zeggen de stomazak vult zich met minder lucht. Wat verteld werd in het ziekenhuis is (en dat was al eerder verteld, maar er je onthoud niet alles) dat het koolstoffilter in de stoma maar 8-12u werkt. Ik was behoorlijk winderig na de boerenkool maar geen “luchtzak” hierdoor.
Het kleinste wondje is inmiddels xo goed als dicht. Nog 2 te gaan.

Gisteren zalm met wortelen. Esther houd niet van wortelen en ik niet van zalm. Prima combi.

Met een restje rode wijn, water voor de medicijnen,  spa rood en macrogol(voor de stoelgang, in mijn geval zakgang)

fijne vrijdag 😍!!

11-01:

Ik krijg (zo lijkt het) elke dag meer energie. Ondanks het “heerlijke” weer toch dagelijks aan de wandel.

Vandaag weer voor controle geweest in het ziekenhuis De stoma, deze is inmiddels mooi rond en ik krijg dus vanaf nu voorgestanste platen. Lekker makkelijk. Het stukje wild vlees is weer aangestipt en daar valt de plaat nu overheen maar dat is niet erg.

Het kleinste wondje hoeft niet meer met karlex gevuld te worden. Het middelste wondje is het gele beslag weggeschraapt. Toen de verpleegkundige dat zei ging ik gelijk in een verstijfde houding. 😄 Maar doordat ik op mijn adem lette heb ik er weinig van gevoeld. Dit zou nu de genezing verder moeten bevorderen. Het advies is om het derde wondje naast de douchekop ook met de catheter na te spoelen. 2x daags zorg blijft het advies. 1 februari weer volgende afspraak.

Dus al met al positief bericht. Ik mag ook mijn lichaam wat meer gaan belasten. Zo maar eerst een stukje wandelen.

Fijne woensdag!!

09-01:
Het gewone leven gaat weer een beetje beginnen. Esther weer aan het werk. En de buurtzorg doet ‘s morgens de wondverzorging weer helemaal. (Spoelen in de douche deed Esther nl. 😀) Maar dat is goed.
‘s middags een vriend bij de lunch en even een stukje gewandeld. Heerlijk!!

Fijne maandag🤩!!

08-01:
Vandaag een bijzondere dag 88 jaar geleden werd Elvis Presley geboren. Maar veeeeeeel belangrijker toen werd ook mijn moeder geboren.🤩 Helaas is ze al ruim 4 jaar niet meer onder ons

Afgelopen vrijdag ging het goed het autorijden. ‘s middags een wandeling in Leerdam en ‘s avonds nog even naar het dorp. 2 puzzels gekocht. Het blijft leuk.

De wondjes genezen langzaam en verder weinig te melden wat dat betreft. Per 1 Januari heb ik 1 pilletje naproxen geminderd. Vanaf gisteren nog 1. Ik slik hem vanaf nu nog bjj het avondeten voor de nacht. Positief dus

‘s avonds lekker uit eten bij ‘s Molenaarsbrug

Fijne zondag🤩!!

06-01:

Gisteren om 20.15u kwam de buurtzorg. En wederom lekker op bed gebleven. Vandaag komt de buurtzorg om 8uur. Daarna “verplicht” ontbijt op bed.

We gaan op familiebezoek in Leerdam. Kijken hoe dat gaat ca 45min. in de auto zitten enkele reis.😀

Fijne vrijdag!!

05-01:

Gisteren om 20.15u kwam de buurtzorg. Ben na 4 avonden laat naar bed (oud en nieuw en WK DARTS) lekker op bed gebleven. Laat de donderdag maar komen 😀

Fijne donderdag!!

04-01:

Gisteren stond er zuurkool op het menu. Dit is wel een gerecht om rekening mee te houden, mocht ik ‘s avonds nog weg willen oid? Heeeeeeeel Veeeeeeel gasvorming.

Buurtzorg zei vanmorgen; Joh dat moet je opslaan, kun je geld mee verdienen 🙂 Heerlijk mens. Maar dat het zo snel gevolgen heeft is niet vreemd. Kortom zuurkool gaat ook op de “verdachtenlijst” Maar dat gaat mij niet weerhouden om dit lekker te blijven eten.

fijne Woensdag !!

03-01:

Vandaag prima dag. “veel” gewandeld ruim 4300 stappen en een proefrit gemaakt. Omdat mijn contract verlengd wordt. Mag ik ook een nieuwe auto uitzoeken. Het wordt de Toyota Yaris Cross. Wat een luxe….

02-01:

Geen bijzonderheden vandaag of het moet zijn dat er nog een zonnetje in huis is 😄 Zoek de verschillen:

01-01-2023

Voor iedereen een gelukkig en gezond 2023. Gisteren lagen we eigenlijk lagen al om 10 over half 1 in bed. De buurtzorg kwam pas om half 9. En eigenlijk vonden we het prima zo. Vandaag, zondag, weer foto dag. En de wonden zijn in een week tijd wederom kleiner geworden. Verder gaan we er een gezond jaar van maken.

Fijne zondag!!🤩