darmperikelen-deel 5

Ik vind het een goede afleiding om alles van mij af te schrijven. Tevens kreeg ik ook het advies om iets dergelijks te doen vanuit het ziekenhuis. En je kan het later nog eens terug lezen.
Jullie kunnen in ieder geval meelezen.
Ook al ben ik niet altijd in de gelegenheid te reageren. Maar een belletje of een appje, of een bezoekje is ook prima natuurlijk.

Dit is deel 5 een nieuwe pagina en klik hier voor deel 4

Week 48
26-11: De productie kwam gisteren eindelijk een beetje op gang. Verder rustig aan. Misschien straks even op de tacx.

1 uurtje op de tacx gezeten. Ging best goed.
27-11: Vandaag weer een dagje op een klus. Was het best weer zat na ruim 6000 stappen. Maar thuis een lekkere warme douche een sunshower doen goed. Morgen weer een spannende dag. Een CT-SCAN en ‘s morgens fysio.
28-11: Vandaag precies een jaar geleden werd ik geopereerd en kreeg ik een definitieve stoma. Nu zijn we weer terug in Alrijne voor een CT-SCAN. Wat moet gebeuren is 1 uur voor de CT-SCAN, dat je 1 uur van te voren 600ml volle melk drinkt en 20min. voor de scan 400ml. Als ik iets niet lekker vind is….. volle melk🤣 De CT-SCAN is standaard 1 jaar na de operatie. Kijken of er nog uitzaaiingen zijn. Uitslag pas 12 december dat duurt dan wel weer lang helaas. Dat viel mee mooi op tijd naar binnen geroepen. Naald gezet in mijn arm. En 1 proef scan. Daarna wordt de vloeistof ingespoten en de definitieve scan gemaakt. Bijwerking direct nare smaak in je mond en het gevoel of je in je broek plast. Het viel mee gelukkig. Daarna even 10min “nablijven”. En daarna als je je goed voelt mag je weer naar Esther😄 (dat geld alleen voor mij natuurlijk) Ik kreeg 4 zakjes mee om de 1e 4x plassen op te vangen. In het zakje zit een poedertje die van de urine een gelei van maakt. Kan je het daarna bij de gewone afval gooien. En dan belast je het milieu minder.
1-12: Vandaag bloedprikken om 8:00u. Ik was wat vroeg dus een piepklein ommetje op de fiets en was er alsnog om 7.55u. Voorkeur voor een arm? Vroeg de dame. Doe maar links, rechts was dinsdag al aan de beurt geweest. Zo gezegd zo gedaan. 1 buisje maar. Het bloed wilde niet echt stollen dus een dubbele pleister erop en ik stond om 8:00u weer buiten😄. Uitslag ook 12 december. En vandaag de laatste vrijdag fysio. Vanaf volgende week 1x per week. Zoals men dat noemt ga ik in de onderhoud stand.
Fijn weekend!!

WEEK 47

19-11: Gisterenavond heerlijk uit eten geweest. Vandaag alles een beetje klaar gelegd voor komende week. Ook mag ik vanaf morgen bijvoorbeeld geen noten en sinasappelsap etc. En als ik mijn darmen moet gaan legen heb ik 2 iets grotere stomazakjes gekregen.

Daar de gaatjes even in geknipt. Kan maar klaar liggen.
21-11: En zo zit je om 3:11u weer aan de thee. Gisteren ook nog even de coloncaremanager aan de lijn gehad. Ik heb het idee dat de bolling van mijn stomabreuk groter wordt en soms hard aan voelt. Met name als ik de stomaband af heb. Wat ik goed doe is dat ik die consequent dagelijks om doe. Als de band af is en de breuk hard aanvoelt dan even gaan liggen en de breuk masseren. Krijg ik overdag meer pijnscheuten (Wat ik heel af en toe heb) weer even contact opnemen met de coloncaremanager. Fysio ging moeizaam vandaag. Om 12u de eerste 2 pilletjes om de darmen te stimuleren. Dus vandaag en de rest van de week thuiswerken. Om 17u aan de moviprep. 1 liter in 1uur wegdrinken. Bah wat is dat toch smerig.

Ik dacht even dat het niet zou werken. Maar met de stoma heb je het minder in de gaten. Om half 7 toch maar even de stoma zak legen. Best een uitdaging als je darm blijft lopen. Uiteindelijk op tijd beneden voor het sportjournaal 😄 Maar wel een plastic zakje om de stoma voor de zekerheid. Om 20u een 2e moment van legen van de stoma. Het is behoorlijk waterig inmiddels. Lekkage gelukkig een zakje om de stoma. Toch maar weer mijn vertrouwde stoma omgewisseld. Darm lijkt nu (half 10) rustig(er)
22-11: Vandaag thuiswerken en stemmen. En o ja ook een coloscopie. Om 11.45u weer aan de moviprep wederom 1liter. Het is minder “lekker” dan gisteren. Ik gebruik ook mijn eigen stomazakje. Zit een betere sluiting op. Na een kleurtje was de kan leeg. En gelijk daarna heel bijzonder gelijk productie. En ook weer 2x legen wat een stuk makkelijker gaat. Daarna op naar Leiderdorp. Voor de scopie een afspraak bij de coloncaremanager. Want ik heb het idee dat mijn bolling van de breuk harder is als ik mijn band niet om heb. Die doe ik ‘s avonds af na wisselen van het stoma zakje. Waarschijnlijk is mijn steunband te smal zodat die breuk nu “vrij” spel heeft. Medireva komt binnenkort langs om een nieuwe meting te doen. Je lichaam veranderd en je stoma ook. Daarna naar de afdeling voor de coloscopie. We waren mooi op tijd. En konden eigenlijk gelijk door. Want er waren 2 mensen niet op komen dagen. 😔 Oké broek en schoenen uit. Naald gezet en wachten op vervoer naar de behandelkamer. Daar aangekomen had je dus een heuse wachtkamer met bedden. Grappig was dat dit de wachtkamer was waar ik een jaar geleden de 1e endoscopie afspraak gemaakt had.

Ik kwam naast een man te liggen die om een praatje verlegen zat. Heeft u hem van onderen of van boven. Ik zei heel nuchter “in het midden” Ik heb een stoma omdat ik een jaar geleden de diagnose endeldarm kanker kreeg. Zo die man schrok zich een ongeluk. O jeetje ik mis een been heb suiker en nu weer darmonderzoek van boven en onderen. Maar een stoma wat vreselijk… Tja zei ik, ik ben er nog. En toen werd hij opgehaald voor zijn onderzoek. Ik even later. Na wat controle vragen kreeg ik een roesje en daarna zei de arts dat alles er schoon uit zag. Goed nieuws dus. Toch een stukje gemist🤣 Daarna terug naar de afdeling. Even bijkomen en 2 boterhammen en een glas karnemelk. Daarna stoma wisselen, met de scopie had de arts er een gat in geknipt om zo eventueel productie op te vangen (slim) Esther gebeld en die kwam mij weer ophalen. Met wat “zwabberbenen ” weer naar huis.” ‘s avonds nog uit eten geweest. Maar om half 10 lagen we op bed. Heerlijk geslapen. Op naar 28 november CT-SCAN.

Week 45 en 46

Afgelopen weken 3x lesgegeven met spinnen. De 1e keer 2 november was het even aftasten en dat ging best goed. Donderdag 9-11 was ik iets te enthousiast. Vrijdag best wat spierpijn. Voor het goede doel.
12-11: Even doseren vandaag vanmiddag naar de kuip met Jasper.


Ik heb inmiddels al een aantal ziekenhuis afspraken bevestigd gekregen.
22 november coloscopie (inwendig onderzoek naar tumoren) De voorbereiding begint al de dag ervoor. En niet vast voedsel t/m het onderzoek. Doordat ik een roesje krijg mag ik 3 dagen geen auto mag rijden. Dus werk ik de rest van de week thuis
28 november CT SCAN (controle op uitzaaiingen)
1 december bloedprikken
11 december uitslag CT-SCAN en bloedprikken
12 december uitslag coloscopie
Genoeg te doen dus en best wel weer spannend.
Gisteren 16-11: Wederom les gegeven. Iets rustiger aan gedaan en dat merkte ik vandaag de 17e. Op de klus in Amsterdam moest ik weer een dagje werk opnemen met als resultaat 11000 stappen😄En weinig last verder.
Fijn weekend!!

Week 43 en 44
Rustig weekje deze weken. Maandag was ik nog vrij. Esther zat om 6.45u al weer op de fiets 🚲 toppertje.

Woensdag 25-10: Ik ga een nieuw project doen bij mijn werkgever. Niet lachen nu; We hebben opdracht om de parkeergarage van de Amsterdams Arena P1 te beveiligen. Vandaag een kick-off. Na de vergadering zei ik tegen de opdrachtgever “best een behoorlijke investering voor een clud die volgend jaar in de keukenkampioen divisie speelt? Dat spelen we al zei hij heel gevat😄⚽️

Donderdag 26-10: Om 2.00u een onverwachts theemomentje. Geen idee waarom adem in adem Zuid. Daarna wel weer ingeslapen. Verder gaat het redelijk de kracht is nog lang niet terug en dat gaat ook nog wel even duren ben ik bang. Laatste tijd ook best wel veel spierpijn. Ik maak ook soms dagen op mijn werk dat ik veel moet lopen. En ik geef ook weer spinningles. Dus ook weer niet heel raar denk ik dan. De dagelijkse oefeningen blijven doen dat helpt zeker. En ook in november nog 2x fysio per week. In december terug naar één keer per week.
Fijn weekend!!!

Week 42
Zaterdag 14-10: in 2 dagen naar Seguret gereden. Best relaxed en ik kon gelukkig ook mijn steentje bijdragen achter het stuur. Het weer is rond de 20 graden maandag buiten ontbijt en restjesdag qua lunch. ‘s middags 7km gewandeld en een te groot gebakje halverwege 😄
Dinsdag wederom ontbijt buiten en een kleine 45km gefietst. Het hoofd wilde meer dan de benen. Gelukkig trapte Esther op de “rem” 😘 En een welverdiende lunch na 1,5km klimmen op de mont ventoux. Esther ging het makkelijker af dan mij. Een bijzondere “harde” constatering. Maar ook weer niet verrassend.

Daarna weer op het gemak terug naar Seguret. Volgende dag wel wat pijntjes. Adem in adem uit. Woensdag wederom een wandeling een klim naar het hoogste punt van Seguret. Pittig maar toch maar weer volbracht. ‘s avonds lekker op de kamer een yoghurtje. Elke dag uit eten gaat zelfs vervelen 😅Donderdag lunch in Vaison la Romane. Een wandeling van ruim 18km. Halverwege een lekkere lunch. Die voelde we wel toen we terug waren. Maar toch ook dit maar weer gedaan. Vrijdag rustdag.

Zaterdag een rondje gefietst solo. Morgen willen we om 5u richting huis rijden. Prettig weekend 😘🚲🍷🍽🍇🇫🇷

Week 41
9-10: Nog 1 weekje werken en dan gaan we een weekje naar Frankrijk op vakantie. Vandaag les gegeven bij de spinning club. Het ging eigenlijk best goed. En altijd leuk als de deelnemers na de les enthousiast reageren.
De rest van de week heel druk op werk. Voel wel dat ik nog wel sneller moe ben. Maar fysiek gaat het wel steeds beter. Klein voorbeeld dinsdag in Coevorden een klus opnemen. 6uur in de auto totaal, daar 2 uur rondgelopen ‘s avonds naar theater. Ja toen voelde ik wel om 22u dat ik moe was. Maar dat zou Gerrit 1.0 ook geweest zijn. De volgende dag geen reactie eigenlijk dus dat is positief.
12-10: 3.17u teatime
13-10: Na een druk dagje op werk en fysio ben ik / zijn wij wel toe aan vakantie.😄 Morgen willen we om uiterlijk 10u in de auto zitten.
14-10: 9.20u op naar Frankrijk 🇫🇷🚲🍷🍽

Fijn weekend!

Week 40
Deze week heb ik 2x aan een spinningles meegedaan. Maandag- ging het moeizamer dan donderdagavond. Maar weer een mijlpaaltje. As maandag ga ikzelf les geven. S P A N N E N D!!.En mijn diploma viel vandaag op de mat
Fijn weekend!

Week 39:

Afgelopen week geen bijzonderheden op medisch vlak. Dinsdag weer langer gewerkt dan normaal, we noemen dat ook wel overwerk. Een geluidstest en 12000 stappen die dag. Geen reactie de volgende dag. Ja ik was wat moeier dan normaal, maar Gerrit 1.0 zou dat ook zijn geweest. En ik kreeg bericht van mijn examen van 19 september. Ik ben G E S L A A G D!! En ook nog eens met een 9. EN….. Esther heeft een vast contract vanaf 1 december.

30/9: Ruim 2 uur gefietst met Rob op de racefiets, ging goed!!

Prettig weekeinde!!

week 38
16-09:Vandaag alweer 35 jaar getrouwd. En wat was het een jaar het afgelopen jaar. Van “zorgeloos” naar zorgen. Maar samen met Esther zijn we ook hier weer bovenop gekomen. We hebben de stijgende lijn weer te pakken. We gaan zo lekker een nachtje weg om onze trouwdag en het leven te vieren. ‘s avonds een heerlijk 7 gangenmenu met aperitief.


17-09: Om even voor 8u ging het brandalarm af. Ik sliep nog en als je komende dinsdag hier examen voor moet doen word je raar wakker. Toch maar de kleren aan. Maar al snel kwam er iemand door de gang lopen dat het loos alarm was. Wel bleef het enorm lang aan dat brandalarm. De projectie klopt niet denk ik want in de badkamer haal je geen 65 dB(A) Maar dat terzijde😄😄😄😄😄
19-09: teatime 3.33u. Lag alweer te lang wakker even maar een theemomentje. Vandaag examen OAI voor mijn gevoel ging het goed. Nu 4 weken wachten op de uitslag.
20-09: Uitnodiging voor een coloscopie, een inwendig darmonderzoek, op 22 november om 15.45u. Dan mag ik voor die tijd 2 liter(vorige keer was het 3 liter) behangplak drinken. Uitslag 11 december. Ergens in oktober nog een CT scan (controle op uitzaaiingen) met afsluitend gesprek wordt nog gemaakt zit in de pijpleiding 😉 Daarna wordt ik “overgenomen” door de MDL arts die mij de komende 4 jaar gaat begeleiden.
Dus de agenda loopt weer vol.
22-09: Fysio gaat ook steeds beter. Eind oktober kijken of we terug kunnen naar 1x per week. Dus van opbouwen (2× per week) naar onderhoud (1× per week)

Fijn weekend!!!

week 37
9-9: Dit weekend een verjaardagscadeau uitgevoerd. Met vrienden een weekend Dordrecht. Zaterdag stukje biesbos (mooi stukje Nederland) lekker gegeten, wijntje buiten.
10-9: 8.15u ontbijt en een dagje Dordrecht varen, koffie met appelgebak en lekker slenteren. Mooi stadje. Verder deze week alleen vrijdag 15-09 wat bijzonders. 2e bezoek psycholoog. Goed gesprek “huiswerk” doorgesproken en daaruit bleek dat we het na dit gesprek het erbij laten. Dat is positief. Morgen 16-09 35 jaar getrouwd. Dat verdient een bloemetje

EN we gaan een nachtje naar Deventer. Prettig weekend

week 36
2-9: toch weer een uurtje gewerkt van huisuit welliiswaar. Problemen in het veld. In iedergeval tijdelijk op kunnen lossen. ‘s middags een rondje van 45km gefietst. Dus qua energieniveau gaan we de goede kant op.
3-9: 3.13u teatime
4-9: 3.47 teatime
6-9 3:20 teatime vandaag weer een spannende dag. Controle stoma dat is op zich niet zo interessant wel belangrijk maar om 15.40u word ik gebeld of ik nog schoon ben. Hele week alweer lichte hoofdpijn en pijntjes hier en daar. Altijd weer een lastige periode. Tijdens de stomacontrole werd gezegd dat ik nog steeds “schoon” ben. De bloedwaardes zijn stabiel en dat is een goed teken. Geeft weer wat rust😘👍
7-9: 0.38u teatime 😄 net terug uit werk. Om half 10 naar Lopik gereden en nu weer terug. Analyseren waar de brandmelding nu door komen. Stoomvorming tijdens het schoonmaken.
8-9: Laatste afspraak deze week een gehoortest. Sinds de operatie heb ik last van oorsuizen. Gaat wel over dacht ik maar nee het gaat niet over.

Goed nieuws of toch niet…. geen tinites maar het heeft met de leeftijd te maken🤭

Een normaal volume is 35dB ik zit op de 15 en 25dB. Technisch verhaal maar geen zorgen. Fijn weekend!!

week 35
31-08: Soms mag je wel eens trots op jezelf zijn. Deze week op werk een oplevering van een werk. Woensdag en donderdag 2 langere dagen van respectievelijk 8,5 en 9uur. Intensief veel meedenken en veel heen en weer lopen. En ik had nog energie over. Heel blij mee
02-09: Toch weer een teatime momentje. In overleg met de psycholoog vond hij het niet gek om deze weer in te voeren als ik lang wakker lag. (Langer dan een half uur) Maar gisteren (onverwacht )weer een lange dag van 13 uur gemaakt. Misschien een beetje vol van adrenaline om half 10 thuis en om kwart over 10 in bed. Voel mij redelijk goed, valt mij mee na 3 lange werkdagen. Prettig weekend 😃

week 34
19-08: Vandaag toch wel iets noemenswaardig. Wij zijn geabonneerd op het blad helden. Ik ben niet zo’n lezer van het blad maar meer een koppensneller. Ik kwam in deze versie (#68) een artikel tegen van de fam. Leurink. Het interview is met 2 zussen en een broer.  Ik dacht o gewoon een leuk artikel om even door te lezen. Maar het was voor mij niet zo maar een artikel 1 zus is nu nog top hockeyster. En haar zus heeft darmkanker en draagt inmiddels een stoma. De afloop is niet goed voor haar helaas. Ze leeft nog wel maar haar gevoelens en gedachten zijn heel herkenbaar. Maar toeval bestaat niet toch?
23-08: Deze week weer aan het werk. Zo ook vandaag op Esthers vaste vrije dag. Bij het opstaan en ik beneden kwam vond ik het nogal donker. Maar zoals altijd eerst ontbijten en dan wassen stoma verzorgen en aankleden. Tot zo ver niets bijzonders. Ik was klaar met ontbijt en keek op mijn horloge, Huhhhh half 6!!! Op een of andere manier stond mijn wekker dus een uur later. Nou toen maar even terug naar bed gegaan.
25-08: Vandaag druk dagje. Bloedprikken voor de 3e controle alweer en of ik nog steeds schoon ben. (6 september uitslag) Fysio en intake bij de psycholoog En ik heb gelukkig een klik met die man. (Esther was er ook nu bij geweest) Heb huiswerk mee. Ik moet bijhouden wanneer ik mij verdrietig voel. En dat een cijfer geven 0=geen klachten 10=extreem. Over 3 weken weer terug. Zijn inschatting is dat er niet veel sessies nodig zijn en dat is positief. 😘

Fijn weekend!!!

week 33
11-08: op naar Dwingeloo een weekje lekker weg. De afspraken maken gaat inmiddels wel door. 6 september naast de belafspraak of ik nog “schoon” ben om 14u stoma controle.
15-08: Vandaag na 100km in 2 dagen vermoeid opgestaan. Dus maar even een rustig dagje in plannen. Niet zo gek, wel confronterend als Gerrit 1.0 100km met 2 vingers in de neus fietste op 1 dag in 3,5uur😄


Al met al heerlijke week hier in Dwingeloo veel gefietst. Weliswaar op de E-bike maar toch je moet wel trappen. Totaal ca 160km.


18-08: Na een weekje Dwingeloo zijn we nu weer thuis. Vanmorgen ontbijtje op bed, maar dat was niet van weelde. Gisterenavond ben ik door mijn rug gegaan. Heel vervelend en pijnlijk. En om 2uur vanacht moest ik opeens overgeven🙃 en daarna nog 3x. Dus samen eigenlijk niet geslapen. Nu alleen nog last van mijn rug. Beetje licht in mijn hoofd maar niet meer misselijk. Maar zo slap als een vaatdoek. Vanmiddag maar even naar de huisarts geweest. Darmen en stoma zijn in orde. (De druk die erop kwam door het overgeven even een check, vond de huisarts een prima plan om er even naar te laten kijken) Overgeven misschien door het eten. Rugpijn is een spiertje wat vervelend doet. Heeft even tijd nodig
Fijn weekend 😘

Week 31,32:
01-08 vanmiddag bij de kniespecialist geweest. Conclusie lichte slijmbeurs ontsteking. Door stabiliteitsoefeningen te doen zou het weer goed moeten komen. Ook heeft hij wat Krachttestjes gedaan. Mijn kracht is nog niet de helft als een niet sporter van mijn leeftijd. Daar schrok ik wel van. En het bevestigd nog maar eens de impact van de operatie. Dus nog een lange weg te gaan. Nu eerst maar op vakantie, op naar Limburg t/m zaterdag
Donderdag 03-08:
Gisteren 18km gefietst en 8km gelopen. Vandaag naar Maastricht geweest. Gestart met een heerlijke vlaai. Eigenlijk is het vaak slecht weer als we daar zijn. Nu is het niet zo dat we er wekelijks zijn maar ook nu was het weer behoorlijk buiïg. Na een poosje wandelen (met af en toe een stopje) gingen we de stadsmuur op. Via een stenen trap en daar ben ik gevallen. Op mijn knie (de andere😉) En daarna glee ik nog een tree naar beneden. Zag er erg knullig uit denk ik. Maar wel schrikken ook voor Esther!! Even bijkomen, gelukkig geen verdere gevolgen en daarna lunchen op een plein. Daarna terug naar Vijlen. Toch wel een leuke dag. Verder prima tijd gehad in Vijlen.
08-08: Het was misschien nodig dat ik een dagje moest werken, gelukkig was het niet nodig. Auto maar gepoetst ok belangrijk
10-08: Samen de buitenboel geverfd, wat een goede therapie!! Je denkt nergens aan😄

Week 30: De vaste bloglezers vragen wel eens wat is het stil op je blog. Klopt inderdaad. Maar ik heb op dit moment niet veel te melden. En als ik wat te melden heb. Lezen jullie het. Zoals nu

Week 29: Afgelopen week afgesproken dat ik op 25 augustus mijn intake heb met een psycholoog. De fysio gaat ook steeds beter. Oefeningen die een maand geleden niet gingen gaan nu wel. Komende dinsdag wel een afspraak met de kniespecialist. Heb al lang last van mijn rechter knie. Lang in 1 stand geeft irritatie. De kans is op artrose is ook aanwezig. Wordt vervolgd. Daarna lekker een paar dagen naar Limburg. Dan een weekje thuis. En dan nog een weekje Drenthe.
Prettig weekend 😘

13 juli: Op dit moment is er weinig te melden. Het was 6 juli al weer een jaar geleden dat diagnose darmkanker was gesteld. Tijd vliegt. Gisteren wel naar het ziekenhuis geweest. Voor een intake voor een CT scan voor begin november. Dus lekker op tijd. En verder een kennismakingsgesprek met deze arts die mij de komende tijd gaat begeleiden/behandelen. Tevens kwam boven water dat ik wat psychische hulp nodig heb. Ik heb soms mijn mindere dagen. Dat mag maar het is goed om een gesprek aan te gaan. Om wat handvatten te krijgen. Dat is ook meteen in gang gezet. Nu even wachten op de 1e afspraak 😗 Fijne weekend alvast😘

Week 26
We hebben lekkere dagen gehad in Frankrijk Rob heeft het super gedaan door de tocht te volbrengen. De 1e dag omgeving van de alpe ging het klimmen met mij best redelijk. Ik wilde dag 2 kijken of ik op mijn gemak naar boven kon rijden op de alpe d’Huez. Door de ervaring van gisteren had ik de stille hoop om boven te komen. Maar na 5 bochten, ca 2km a 10-12% was ik al 3x gestopt en zelfs een klein stukje gelopen. Bij bocht 16 stonden Esther en Rob. Het had geen zin om door te gaan.

Ik ben nog lang niet op kracht. Het is goed zo. Maar moest wel een traantje laten. Met 4x AlpeDuZes de berg 23x opgereden en nu zijn mijn krachten zo goed als weg. Dat vind ik best heftig. De terugreis was lang en vermoeiend maar dat wisten we van te voren.
Dinsdag 27 juni: Esther weer aan het werk en ik ben nog een dagje vrij. Want ik ben nog best moe. Wel naar fysio geweest Daar kreeg ik weer energie van. En verder rustig aan gedaan. De rest van de week lekker gewerkt en geen bijzonderheden.

Week 25: deze week dus fulltime aan het werk. Maar deze week maar 2 dagen. Woensdag een klein weekje naar Frankrijk. Omgeving Alpe d’Huez. Rob gaat de Marmotte weer rijden. En wij gaan mee voor de gezelligheid en support. Ook kreeg ik bericht van het ziekenhuis begin juli bloed prikken 12 juli gesprek/onderzoek. 6 september telefonische uitslag. Weet totaal niet wat hier de bedoeling van is. Even contact zoeken met coloncaremanager om wat duidelijkheid te verschaffen. Gebeld met ziekenhuis het gesprek op 12 juli is als voorbereiding op de 1e MRI een jaar na de operatie, rijkelijk vroeg dus. Het bloedprikken is voor de 3e 3 maandelijkse controle. Die is dus ook rijkelijk vroeg. Ach soms moet je zelf initiatief nemen. Nu is het voor mij geregeld. Prima
Woensdag 21 juni: Op naar Frankrijk
Donderdag 22 juni: Vorig jaar gingen we ook mee met Rob. Toen was ik niet goed genoeg getraind om mee te doen aan de Marmotte. Ivm “project hamertenen links” En achteraf was het onze laatste “zorgeloze” vakantie.😗
Vrijdag 23-06: Maar we genieten wel hoor. Vandaag voor het eerst gefiets in de bergen en dat ging best redelijk goed.

Ik kakte wel een beetje in eind van de middag maar dat mag. ‘s avonds lekker uit eten geweest met Rob

19 juni : Eigenlijk gaat het redelijk goed, weinig te melden. Komende woensdag een klein weekje op vakantie. En sinds vandaag werk ik weer fulltime.

Fijne week🌞🇫🇷😀😘🚲

Blog week23

Zondag 4 juni: Na gisteren voelde de beentjes nog wat stram. Maar toch een kleine 30km gefietst met de dames. Ons 1e gezamenlijke tochtje dit jaar. Heerlijk weer korte broek korte mouwen.


Dinsdag 6 juni: Heel goed nieuws. Ik ben vanmiddag gebeld door de arts. Uitslag bloedonderzoek en ik ben nog steeds schoon. Over 3 maanden weer bloed prikken en in november een uitgebreid onderzoek. Maar dit is wel weer fijn😘👍 De arts zei ook dat ik met sporten wel een beetje pijn mag voelen. 😂 opbouwen dus🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️ En op 12 juli het eerste gesprek op voorbereiding van het 1e inwendige darm onderzoek.
Donderdag 8 juni: hieperdepiep hoera Esther is jarig!!!!
Zaterdag 10 juni: Wederom op de fiets naar ter aar. We gaan een proefrit maken op de e-bikes die we eventueel willen aanschaffen. Om een lang verhaal kort te maken…….


Zondag 11 juni: het is warm. Lekker rustig aan.
Fijne week!!😍

Blog week 22- ’23:
Zondag 28 mei: ondanks de teleurstellende uitslag een leuke middag gehad met de jongens

Dinsdag 30mei: deze week nog 6uur werken. fysio was lekker. Veel cardio en grondoefeningen. Vanaf deze week 2x per week naast de fysio de komende 6 weken 2x per week ca 25km gaan fietsen. Doel 2x per week 60km🤩
Woensdag en donderdag drukke dagen op het werk. D O S E R E N😉
Ook zijn mijn steunbanden met een gat geleverd. Nu testen wat het beste aanvoeld. Dan gaan we er nog 1 bestellen.
Vrijdag 2 juni: Met fysio wordt er meer accent op fietsen gelegd. Hoofdreden is dat ik hier nog steeds het meeste plezier in heb. Omdat gewoon fietsen mij niet veel doet qua energieniveau heeft mijn therapeut intervallen bedacht voor mij. Nu ga ik even technisch doen maar dit is omdat ik het later terug kan lezen1🚲😃
100% = 425W. Nu ga ik 1 minuut 20% van mijn maximale wattage rijden = 85W en een halve minuut 60% van mijn maximale wattage = 255W. En zo de 8min. volmaken. Ik ging met zere benen naar huis. Kijken hoe ik herstel.
3 juni: Benen voelen nog zwaar maar beter dan verwacht. We gaan vanmorgen kijken voor elektrische fietsen. Een jaar geleden was ik er nog fel op tegen. Maar zie nu het nut en misschien wel de noodzaak ervan. Op de fiets naar ter aar. Benen voelen redelijk. Behoorlijk tegen wind. “Pak mijn arm maar” zei Esther. Tjonge jonge dat was wel een dingetje maar toch maar gebruik gemaakt van het aanbod. (Die heeft ook alles in de gaten😉) We hebben een proefrondje gemaakt op een hele mooie E-bike. Volgende week nog een rondje op de juiste maat voor allebei. Komen we er dan uit dan zijn ze eigenlijk direct te leveren. Wordt vervolgd. Terug naar huis ging goed.

Fijn weekend!!😍

Blog week 21- ’23:
23 mei: 2 dagen spierpijn van het fietsen, maar dat was het waard😍 En een goed telefoongesprek waar ik weer verder mee kan (thnxx)
24 mei: Stomaverpleegkundige van de leverancier is langs geweest. Ik krijg 2 banden , 1 sportband en mijn “oude” band. Daar worden gaten ingemaakt (1x per band), voor mijn stomauitgang. Dus ik even steunloos. Gelukkig heb ik nog mijn steunkous en steunzolen🤣
25 mei: Een druk zakelijk dagje. Dat merk ik wel toen ik thuis kwam. Na de giro kijken ben ik even een uurtjeop bed gaan liggen. Mijn plan was om ‘s avonds Michael van Gerwen de premier league dart te zien winnen. Maar om half 10 ging het licht uit, truste.
26 mei: om 8u bloedgeprikt de 1e half jaarlijkse controle alweer. 6 juni de uitslag.

Fijn weekend!!😍

22 mei; Dit moeten we even delen. De kasten staan.

Week 20- ’23:
14 mei: Wat een mooie dag nou ja en nee. ‘s morgens even rondje meer. Maar gisteren had ik 1,5u gefietst met veel wind en het lopen was na 1 uur klaar. Ik was moe en hebben het rondje ingekort. Eind van de middag kwam Stefan DE KAMPIOENSWEDSTRIJD kijken. En dat werd het ook 🙂 Jasper zat in de kuip. Over 2 weken ga ik met de boys. Nee ik moet het goed zeggen; dan nemen ze mij mee!! naar de kuip. Een verjaardagscadeau die ik nog tegoed had. Mooi hè
15 mei: Dipdagje wat lichamelijke ongemakken. Maar toch naar werk en uiteindelijk is het wel weer goed gekomen. Dipdagjes mogen gewoon.
16 mei: thuiswerken en fysio ging beide goed. Met fysio gaan we de cardio uitbreiden met bijvoorbeeld berg op wandelen. Ben benieuwd. En ik ga een borgschaal bij houden. Deze schaal geeft de zwaarte van de inspanningen aan.

‘s middags kwam mijn nicht weer op de thee, gezellig. Minpuntje vandaag was beloofd dat ik teruggebeld zou worden voor een afspraak om mijn stomaband aan te meten. Adem in adem Zuid!!!
17 mei: 6 juni krijg ik weer een uitslag van het 2e 3 maandelijkse onderzoek.
Ennnnnnnnnnn……….. De kasten komen maandag 😍😀🤣
19 mei: lekker nog een dagje vrij (dat rijmt) fysio was confronterend ik moet er wel rekening mee houden dat ik niet mijn oude niveau weer haal. Het bergwandelen ging goed.  Woensdag wordt de nieuwe band aangemeten.

20 mei: lekker gefietst ondanks de stevige wind.

Fijn weekend!!😍

Week 19- ’23

13 mei: Ik was afgelopen maandag en dinsdag best nog wel moe. Fysio was dinsdag pittig. De steunband geeft de gewenste steun maar de ontlasting blijft daardoor wel boven in de stoma zitten met als gevolg dat de ontlasting onder de plaat kruipt. Gelukkig niet eronder vandaan. Dus even met de coloncaremanager gemaild. Veel drinken (was al het advies) en daar ben ik nu bewuster mee bezig. Niet dat het (nog) helpt helaas. Ook komt de leverancier van de stoma materialen bij mij thuis om een nieuwe band aan te meten met een gat op de plaats van de stoma uitgang. Dan zou het probleem op moeten lossen.

Werken afgelopen week 5uur per dag. Dat gaat goed.

Vanmorgen weer eens een kleine 1,5u gefietst veel wind maar dat gaat ook steeds beter.

Fijn weekend 😍

7 mei: Na een heerlijke week met goed weer en leuke activiteiten moeten we weer terug naar huis. De vakantie zit er weer op. We zijn cultureel,

creatief,

culinair

en actief

en non-actief bezig geweest. Dit is onze thuisbasis de afgelopen 10 jaar en de fiets ging op 1x na altijd mee. Maar deze keer ook zonder. De reden was duidelijk conditie is nog (lang) niet op pijl. Maar veel gewandeld met als uitschieter 1 wandeling van 18km. Dus daar mag ik best trots op zijn. Vanmorgen om 4u de wekker gezet. 4.51u in de auto. De 1e stop 40km boven Lyon half 8 om 10.15u aan de A31 Aire de Lorreine
Sandeucourt-‘es-Rappes vlak bij onze overnachtingsplek Bulgneville op de heenweg. In België nog een lunch stapje om half 1. Om half 3 waren we weer in Nederland. Even wat drinken voor de auto en ons zelf. Ik ben best moe en zo stijf als een plank als ik uit de auto stap. Dus Esther rijd ook het laatste stuk. Kleine file en via de supermarkt om ca 17.15u waren we thuis. Moe maar voldaan van een heerlijke vakantie. Esther morgen weer aan de arbeid. Ik ben nog een dagje vrij.
Groetjes en een fijne week 🇨🇵 🇳🇱 🌻🤩!!

01-05-2023
We genieten nu even van een lekkere vakantie in Frankrijk