Alpe d’HuZes 2017

A L P E D U Z E S 2017


Op zondag 28 mei vertrok de bus uit Alphen. Wij hadden ons aangesloten bij “team AlpenDuZes” Wij kwamen vanaf de Mont Ventoux en waren om 13:00u op de Alpe. ‘s middags waren we in de kroeg getuigen van de overwinning van Tom Dumoulin in de Giro.!!!

Na een voorspoedige reis kwam de bus om even na half 7 aan op de berg bij het Hotel in “bocht 0” .

Maandag 29 mei stond er een trainingsrit op het programma. Er gingen totaal 15 mensen naar Les Deux Alpes. Op de fiets van het hotel uit erheen. Alpe D’Huez afdalen en naar de top van Les Deux Alpes. Daarna weer terug naar de voet van de Alpe. Waar de bus stond en je met de bus omhoog kon. Beentje sparen voor de donderdag 🙂 Er waren 3 deelnemers die de berg wel wilde bedwingen op de fiets. 1 persoon was wat over moedig en die stapte alsnog bij bocht 14 in de bus. Gerrit en Chris volbrachten wel de beklimming. ’s Avonds was er na het diner een gezellige Quiz in het hotel.

De volgende dag stond er na het ontbijt nog een kleine training op het programma. Afdalen naar bocht 7 en weer terug omhoog fietsen. De buschauffeur reed ook mee en zat voor het eerst op de fiets. En wilde het eigenlijk wel eens ervaren wat het is een beklimming in het hooggebergte. Gerrit was zo sociaal om met hem mee te fietsen. In 2 uur en een kwartier waren we weer boven. TOP!!!

’s Avonds na het diner Bingo in het hotel met aansluitend het kaarsen moment. Met dit moment herdenken we onze dierbaren en die de strijd hebben verloren En diegene die nu vechten tegen die vreselijke ziekte INDRUKWEKKEND.

Woensdag was de “Zussendag”  Op deze dag kunnen de vrijwilligers van AlpeDuZes 1 keer omhoog lopen of fietsen. Willem doet naast veel werk voor AlpenDuZes ook heel veel voor de landelijke stichting en fietse hem die dag in ruim 2 uur omhoog. Woensdag avond na het diner op tijd naar bed.

Donderdag 1 juni: Wat een dag. Om 1.45u ging de wekker. 2u ontbijt. Daarna om 2.45u met een groepje naar beneden de berg afgedaald naar de start. Om klokslag half 4 stonden we zoals we wilden in het 1e startvak.

Om half 5 vertrokken we. Maarten van der Weijden loste het startschot. Tot 17u was het prima weer. Wel erg drukkend warm beneden was het 30 a 35 graden. Om 18u waren er nog Esther en ik nog op het parcours.

Esther was om even voor 16u begonnen met haar fietsmaatje Laura aan haar 3e klim. Gerrit om 17:15u aan zijn 6e. Om ca 18:00u begon het te druppelen en de druppels werden een flinke regenbui met hagel en flinke onweer. Gerrit kwam Esther en Laura tegen in bocht 10. Daar stonden ze kleumend van de kou even op adem te komen. Laura kon mee in een auto van de organisatie naar boven. Esther en Gerrit reden door in de stromende regen. We kwamen aan bij bocht 7 en toen werd de koers om half 7 tijdelijk stilgelegd. Maar door de regen waren er modderstromen ontstaan en werd het te gevaarlijk. Er was ook een motorrijder getroffen door de bliksem (zijn toestand is stabiel en heeft het gelukkig overleefd). Zo kwam er een abrupt einde aan onze beklimming en de koers Want de koers werd afgelast verder. Daar stonden wij dan kleumend van de kou onder een aluminium deken. We mochten even later bij een Franse dame in de auto even opwarmen. Na een half uur werd de weg weer vrijgegeven voor gemotoriseerd verkeerd. Wij verplaatste ons naar de kerk in bocht 7. Als haringen in een ton stonden wij daar binnen te wachten op verdere instrukties. Ook stonden er deelnemers in vrachtwagens, zaten onder vrachtwagens. En onder party tenten. Het was een bizarre ervaring, maar het was een georganiseerde Chaos. Dat strak in de hand werd gehouden door het leger en de organisatie. Petje af. Om half 8 werden wij gelukkig op gehaald door ons begeleidingsteam. En om even over acht uur waren we weer veilig terug in het hotel. Jammer dat we onze beklimmingen niet fietsend hebben kunnen afmaken maar veiligheid en gezondheid gaat voor. Eerst het thuisfront gerustgesteld want onze telefoons liepen vol met verontruste berichtjes.

Normaal gesproken wordt het voorlopige eindbedrag op de finish bekend gemaakt Dit gebeurde nu binnen in Palais du Sport Totaal is er €10.021.548. De bijdrage van AlphenduZes was hierin €248.049. Een fantastisch resultaat!! Na het diner gingen we weer naar onze kamer. En moe maar voldaan gingen we slapen.

Vrijdag na het ontbijt alles inpakken en ‘s avonds nog het slotfeest.

Zaterdag om half 6 vertrok de bus weer richting Alphen

Om even na half 7 kwam er weer een einde aan dit prachtige evenement met een geweldig doel.

Ook dit jaar was studio Alphen aanwezig en maakte mooie dagelijkse reportages.: Het leuke was dat onze “eigen Stefan” die rapportage’s verzorgde

uitzending met de link er naar toe:
maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag

  • NIEUWS