Project hamertenen links

dag 1: 18 januari operatie hamertenen links

9:00u blog aan gemaakt , vind ik leuk om dit op te schrijven en wie het leest prima leest niemand het ook prima .

Operatie is vanmiddag om 12.15u melden in het ziekenhuis leiden diaconessenziekenhuis
P
12.15u Esther heeft mij weggebracht. Coronatijd dus alleen naar de afdeling.

12:45u intake 95kg (zodra het weer kan weer sporten :)) lengte 1.98cm

Bloedruk 80-150 pols 53 (spanning)

Naar kamer 2, gelijk werd het bed verlengt. Operatieschort aan. En wachten tot 14.10u dan word ik opgehaald.

Maar om 13.15u werd ik al opgehaald. Eerst voorbereiding infuus aangelegd etc. Daarna even wachten operatie dat werd dus ca 13.45u

Op de ok een ruggenprik toen roesje en niets van operatie meegekregen.

Werd weer wakker en was even verward op de recovey.

De operatie duurde ca 50min

Operatie goed gegaan om 15.15u al weer terug op de afdeling wel nog behoorlijk suf. Thee en koekjes daarna boterham met ham.

Chirurg al langs geweest:
Operatie goed gegaan
Pennen blijven 6 weken zitten
Na 1 week (27-1) belafspraak, ik word gebeld en dan kan waarschijnlijk het drukverband eraf.
Voet de 1e 3 dagen zoveel mogelijk omhoog houden.
Chirurg zei verder dat het best een zware operatie is geweest omdat ook de pezen zijn aangepast (verlengt)
En ik krijg voor de 1e 6 weken een loopschoen ivm de pinnen in mijn tenen.

2e sessie pijnstillers gekregen 2x paracetamol en 1x naproxen. En een boterham met kaas en een beker karnemelk.

18.00u ik kan al weer plassen. Esther gebeld ik mag weer naar huis. Die ging net aan de witlof bij familie koren.  Ik heb geen haast hoor  🙂

 

Om half 8 was Esther al op de afdeling. Alles ingepakt en in de rolstoel op weg naar auto en naar huis. Tja hoe ga je zitten voorin achterin. Het wordt voorin met mijn linkervoet op het dashboard. In de folder van de hamertenen operatie was aangegeven dat je op je hak van je geopereerde voet kon lopen. Nou ik niet dus wat lastig is met verplaatsen. Het hele huis door hinkelen en de polonaise lopen met Esther (handen op haar schouder als steun) ben je gauw zat. Morgen maar eerst krukken halen. Ik had best veel pijn van de reis, maar eerst plassen. P O L O N A I S E Terug in de kamer wist ik niet hoe ik moest zitten van de pijn, dus na 2 crackers en karnemelk lekker naar bed. Met mijn steun en toeverlaat lag ik snel in bed. TV kijken dan maar. 22u weltrusten.

dag 2: 19-01

Een relatief rustige nacht pijn trok weg en normaal gesproken moet ik er 3x uit ‘s nachts. Maar nu pas om 6.45u. Wat een sport om in de badkamer te komen om te plassen. Terug in bed leek het wel of ik een marathon had gelopen. Eerste actie vandaag maar krukken kopen/huren. Esther werkt gelukkig thuis, alles nu alleen doen is nog lastig. Inmiddels al veel appjes en telefoontjes en kaarten doet mij goed. Thnxxxx

Dag 3:20-01:
Tot gisteren redelijk veel napijn maar gaat steeds beter. Vannacht weer redelijk geslapen. Esther heeft gisteren krukken gehaald. Het verplaatsen gaat een stuk makkelijker met krukken. Gisteren lekker gedouched op een krukje vandaag weer een nieuwe dag. We beginnen met een kopje thee en beschuitje op bed. Om 8u pillentijd.

Voornamelijk pijnstillers. Na ontbijt op bed (lux hoor) naar de badkamer even scheren en wassen, zittend dat gaat nu nog even het makkelijkst.

En weer de trapaf op mijn billen (ik wist niet dat ik zo lenig was) 9u op de bank laat de dag maar komen. Krantje lezen blog bijwerken. Esther is lekker sporten.

Poging gedaan met schoen te lopen. Nee dat is nog te vroeg.

Het gaat zo positief het herstel maar vanmiddag een “negatieve” mail van mijn examen gehad. 50% gehaald. Jammer op herhaling dus.

We gaan ook met de tijd mee. Vanmiddag YouTube op TV gekeken naar zoals waarschijnlijk half nederland. Naar boos Tim Hofman, wat een misstanden.

Om half 9 al weer de gang naar boven. Je doet niet veel maar toch ben je bekaf. Ik probeerde mijn voet te belasten en dat ging yeahhhhhh “lopend” naar de badkamer.

Dag 4 21-01:

Vanacht “alleen” naar de wc. Wat scheelt dat als je kan schuivelen ipv hinkelen. Het vaste ochtend ritueel thee met beschuit. Esther thuiswerken en ik ga ook halve dagen proberen wat te doen maar dat gaat wel lukken. Tenen zien er trouwens goed uit 😀 Alleen wat twijfel over mijn grote teen. Foto’s verstuurd naar orthopedie die gaan het beoordelen

Het lopen gaat steeds beter nu lukt het wel met schoen.

Ik sprak vandaag een collega die was er 40jaar geleden aan geholpen. Daar stootte het lichaam de pennen op een gegeven moment af. ‘s morgens werd hij wakker en waren de pennen een centimeter omhoog gekomen. Moest hij ze zelf terug draaien (neeeeeeee) Trouwens….. er zitten wel inbusjes in 😀

Arts heeft terug gebeld. De stand van de grote teen is niet veranderd zoals hij gezet is na de operatie. Geen zorgen dus.

Aan taaaaafel doperwten aardappelschijfjes en satésnitzel jammie jammie

En spontaan bezoek op de koffie.  L E U K !!

Dag 5 22-01
Na weer een redelijke nacht weer een nieuwe dag. Eerst ontbijten papieren krantje lezen. Ik ben best al redelijk mobiel en heb de koffie verzorgd 😀
Na de koffie lekker douchen en gewone kleren aan. Spijkerbroek ipv joggingbroek lekker gevoel.
Esther gaat boodschappen doen, laat de zaterdag maar komen.

Ik kan zelfs al een stukje zonder krukken lopen. Niet te overmoedig worden 😀

Theevisite. Rob komt zo boerenkool eten. Lekker dagje

Om 9u weer naar boven en….. ik kon lopend de trap op. Weer een stapje vooruit.

Dag 6 23-01:

Redelijk geslapen Vanacht bleef mijn kleine teen hangen achter het dekbed, aaaauw. Geen schade aan de pennen  het bolletje van de kleine teen zat al los.

 

9u ontbijt,

Net zelfstandig gewassen en aangekleed,  waar je blij van kan worden. Ik moet wel even bijkomen nu 😀

Heerlijk dagje gehad. Veel TV gekeken voetballen , veldrijden, schaatsen , geen bijzonderheden verder vandaag.

Dag 7 24-01

Ontbijt op bed wat een verwennerij 😀

We werken allebei thuis vandaag. Werkplek niet ideaal

Ik ga voor 6uur.  Na wassen en aankleden. Lopend de trap af. Yeahhhhhh weer een stapje voor uit.

Vandaag wordt ook het plafond in de badkamer gewit, en de laatste randjes gekit, dan is dat ook weer klaar.

Lekker samen geluncht

Teentjes zien er goed uit hoor gewoon vreemd gezicht eigenlijk

Esther stelt voor met de auto naar de aarhof. Daar lopend naar Willem. Goed idee!!!! Heerlijk die buitenlucht. Weer terug naar huis. Auto parkeren en het laatste stukje ook lopend naar huis. Nu wel koude teentjes ach….. gaat wel weer over.

‘s avonds weer heerlijk (nog wel zittend) gedouched onder het “gewitte” plafond.

Dag 8 25-01
Weer een nieuwe dag. Vanmorgen kopje thee op bed. Daarna voor het eerst weer staand gewassen. Na ontbijt Esther naar 020 en ik werk boven. ” tas gepakt” en naar boven aan het werk.

Na de lunch tas pakken en weer naar boven:)

Verder geen bijzonderheden zijn er bijzonderheden meld ik mij weer.

Dag 9 26-01:

Ik dacht dit wordt een normaal dagje. Uiteindelijk is dat het ook geworden hoor. Esther naar 020 en ik thuiswerken.

Maar vanmiddag ben ik even naar de markt gelopen. Nou ja wat ik meemaakte 😀 Ik was helemaal trots dat ik lopend gewapend met krukken naar de markt loop, kom ik op de stoep 2 jeugdige fietsers tegen. 1. Ze mogen niet op de stoep fietsen 2. Zegt de voorste als waarschuwing…. “Pas op voor dat oude opa-tje” Ik om mij heen kijken…. verder niemand in de buurt!!!! Nou ja zeg :)😀 😃 🙂 🙃 😊

2e dingetje is mis mijn balletje op mijn kleine teen. Gelukkig weer gevonden. Het is inbus 1,5mm.

Dus vanavond mag Esther hem weer even opnieuw vastzetten

Wat een toppertje hè

Dag 10 27-01:

Vandaag geboorte dag schoonmoeder en sterfdag Harry.  Blijft voor altijd een bijzondere dag.

Maar in meer opzichten een bijzondere dag. Ik word vandaag rond half 12 gebeld voor een controle afspraak.  10 voor half 11……. telefoon huh. 🙃 Esther is sporten dus om nu het verband alleen af te halen is geen optie. Assistent Arts belt terug. Je zou verwachten dat het dan op de afgesproken tijd zou zijn. Zelf maar gebeld om 12u. Na veel pogingen kreeg eindelijk iemand aan de lijn. De arts loopt uit ik word terug gebeld. En ja hoor om half 1 telefoon. 1e vraag is het verband er al af, dit mag nl. al na 7 dagen (was ons niet verteld) Oké dan nu maar. Het zit muurvast 😉 Dit gaat wel even duren. Esther is bang dat ze mij pijn doet en de wonden open maakt. Arts belt over 5min terug. En gelukkig na wat hulp van mij is het eraf. Ik voel mij even niet zo lekker, maar dat trekt gelukkig redelijk snel weer weg. Arts belt terug. Is het ontstoken? Is het gezwollen? Handig via de telefoon pfffff. Uiteindelijk mag het verband er vanaf blijven en gaan op 4 maart de pinnen eruit. Dat is na 6,5week. En 1 maart begin ik bij ULC. En met de pinnen kan ik niet autorijden. Morgen mag ik zelf bellen of het de 28e kan. Wat een verhaal hè. Nou eerst maar lunchen…..

Fijne avond. O ja ik mag gewoon douchen alleen niet de voet in het badwater. Ik blijf nog maar even zittend douchen.

Dag 11 28-01:
Vandaag weer naar kantoor geweest. Een collega is zo lief om mij op te halen. Esther heeft sokken maat 46-50 gekocht kan ik die over mijn voet trekken. Extra bescherming en lekker warm. T O P!!.

Esther komt mij weer halen. Verder geen bijzonderheden vandaag. Prettig weekend!!

Dag 12 29-01:
Zaterdag is eigenlijk mijn vaste fietsdag. Vast ritueel is starten bij ons met koffie en stroopwafel. Vanmorgen zijn Martijn en Rob voor hun gezamenlijke rit even op de koffie geweest 😀 sommige tradities moet je ere houden.

Daarna met Esther even naar dorp gelopen Zonder krukken. Het gaat dus eigenlijk heel goed. Pootje is ook al iets aan het slinken.

Esther is nu even wat vitamientjes naar de familie Koren brengen, een raambezoek wordt het want alle 3 geveld door ….

In de middag ook nog naar het dorp gelopen. Het gaat voorspoedig. Morgen weer een nieuwe dag.

Dag 13 30-01:

Na het ontbijt weet ik eigenlijk niet hoe ik moet zitten.  Maar dat gaat ook wel weer over. Voet is wederom geslonken en krijgt meer kleurtjes. Zo lekker douchen.  Nu ga ik een kopje koffie verzorgen 😀 tijdens het douchen de wonden verzorgd mn tussen de tenen. Nu in het zonnetje even drogen. Kijkend naar een legendarische tenniswedstrijd Australian open Nadal – Medvedev 3-2 (nr. 21 voor Nadal)

Dag 14 31-01:
Nieuwe week, nog 3 weken en dan zit mijn tyco/JCI erop. Vandaag word ik om half 8 opgehaald door een collega. Ik rij mee naar een klant in Boekel. Die ken ik al mijn hele periode dat ik bij tyco/JCI werk. Even wel leuk om het live nog een “box” te geven:) De hele dag het grootste deel pootje naar beneden is nog vermoeiend.

We ben ik de medicatie aan het afbouwen. Morgen dagje thuiswerken.

Dag 17 03-02:
Zijn we weer…. ik had even niets te melden. Herstel gaat goed. Morgenochtend neem ik mijn laatste pijnmedicatie in. Dus kijken hoe dat gaat. Voet ziet er ook goed uit en kan muziek maken 😀😃🙂🙃

Fijne avond

Dag 24 10-02:
Even geleden dat ik wat te melden had. Mijn woet was al wat warmer de laatste dagen maar we davhten niet verontrustend. Maar vanmorgen was de voet wat roder en warmer en de wond liep pus uit (verdere details laat ik achterwege) Toch maar een mail gestuurd met een foto naar ziekenhuis. Klein tegenslagje… voet voelde en zag er niet zo goed uit vanmorgen. Foto verstuurd naar ziekenhuis, na beoordeling arts naar het ziekenhuis,later op de dag blijkt linker wond inderdaad ontstoken. Pin 4 en 5 zijn eruit gehaald omdat daar de ontsteking bij zat. Spannend momentje pin 5 zat muurvast😨 weinig van gevoeld gelukkig. Antibiotica kuur nu🖐️ en goed spoelen. Maandag wondcontrole. fijne avond

Dag 27 13-02:
Medicatie lijkt aan te slaan, maar ben soms wel wat rillerig, paracetamol genomen en dat hielp. Morgen wondcontrole.

Dag 28 14-02:
geen bijzonderheden de arts is tevreden met de genezing en nu mag het wel een keer klaar zijn. Dipdagje vandaag

Dag 30 16-02: voor de 2e dag achter elkaar ‘s avonds “dood” gevoel in de tenen. Even in de gaten houden. Wond geneest goed

Dag 32 18-02:
Vandaag laatste werkdag JCI. Tekst kaart collega’s is de waarheid als een koe. Eerst nog lekker vrij tot 1 maart en dan….

Dag 34 20-02: vandaag mijn laatste antibiotica ingekomen. Het gaat de goede kant op.

Dag 36 22-02:
Ik had gisteren een beetje jeuk. En allemaal rode puntjes/vlekjes. Vandaag toch maar even de huisarts gebeld. De huisarts zag het gelijk. Milde reactie op de antibiotica. Koelzalf 3x daags zou het binnen een paar dagen over moeten zijn.

Dag 39 25-02:
De 3e dag van even weg niet in Spier maar een b&b in Steenwijk. Jeuk en rode vlekjes wordt wel minder maar is nog wel aanwezig.  Gisteren ook een stadswandeling gemaakt. Wond wordt wel steeds kleiner maar is nog steeds niet helemaal dicht.

Dag 40 26-02:
Vandaag naar Schiphol geweest, Ruben opgehaald die is weer (even?) in Nederland. Gevolg wel “veel” gelopen maar het was het waard. “s avonds boerenkoop op het menu met Rob.

Dag 41 27-02:
vanmorgen voor de eerste keer op de fiets (de Santos) Het idee was dat het minder belastend is ipv lopend dat (b)lijkt inderdaad zo te zijn. Kijk uit naar morgen dan gaan de laatste 2 pinnen eruit.

Dag 42 (6 weken precies) 28-02:

Vandaag in meerdere opzichten een bijzondere dag. De laatste dag bij mijn huidige werkgever.  Na 18 jaar en bijna 3 maanden ga ik morgen bij ULC beginnen. ‘s morgens (half 1) werd de nieuwe auto afgeleverd.


PEUGEOT 308SW

Maar wij waren al onderweg naat het ziekenhuis. De laatste 2 pinnen gaan eruit. Volgens afspraak om 13u werden we al binnen geroepen. Na wat voorbereiding door de verpleegster kwamen de assistent en een co assistente binnen. Ik ging plat liggen en niet veel later waren ze er al uit. Raar gevoel na 6 weken. De co assistent was behoorlijk rood aangelopen. Waarschijnlijk was het voor het eerst zo’n handeling, nou geslaagd wat mij betreft.

Lopen voelt ook anders logisch maar toch. 2e schoen vergeten mee te nemen 😀😃 Eenmaal thuis de andere wandelschoen aan.

Het gaat gelukkig. Even eerst naar de nieuwe auto gekeken. En natuurlijk gelijk even een klein toertje. Ennn het gaat goed het rijden. Esther nog even aan het werk gegaan Na werktijd megane weggebracht. Nu is het echt klaar.

Morgen naar ULC #zinin

Dag 48 6-3:

De eerste 4 dagen zitten erop bij ULC. Gevoel is goed. De wond wordt ook steeds kleiner. Het spoelen helpt. Dat ga ik afbouwen  naar 1x per dag. Wel hou ik een pleister erop om een nieuwe infectie te voorkomen. Lopen gaat ook beter. De tenen zijn nog wel stijf.

Ook al een beetje planning voor rechtervoet, het idee is november. Op naar een nieuwe week

Dag 53 11-03:
Gisteren een poging gedaan om in een gewone schoen te stappen, helaas is dat nog niet mogelijk. Wel kortvrij. Ik zeg slinken maar die voet.

Dag 55 13-3:
Gisteren dagje thialf afscheid SVEN-IREEN. Met André en Birgit. Groot gedeelte gestaan maar poortje hield zich goed. Vanmorgen raceschoen gepast en….. Yeahhhhhh hij past. Morgen spinning nu al zin in.
Wat foto’s…

18-03 dag 60:
Afgelopen week even in een notedop. Maandag gespind. Na 20min was het genoeg. Schoen begon toch wa te knellen.

Woensdag afscheidsetentje JCI. Esther heeft positie getest. Donderdag ben ik ook helaas aan de beurt. 5 dagen in quarantaine. O ja met mijn voet gaat het redelijk hij blijft wel stijf. Vanaf vandaag zonder pleister op de wond.

16 april dag 99:
We zijn inmiddels een tijd verder. Ik draag weer sinds 2 weken gewone schoenen. Ik fiets weer 😀 Sinds vandaag kan ik mijn 4 tenen omhoog bewegen. Tenen en voet zijn nog redelijk dik.